Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ”

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ”






Στον τόπο που γεννήθηκα”, την επόμενη Κυριακή 15 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στη Νικήτη Χαλκιδικής. Η 4Ε συνεχίζει να αναδεικνύει τα χωριά και τις κωμοπόλεις της ελληνικής υπαίθρου.  Επόμενος σταθμός η Νικήτη Χαλκιδικής. Ένας τόπος που καταφέρνει και συνδυάζει τόσο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα (αφού το καλοκαίρι “βουλιάζει” από τουρίστες), όσο και το παραδοσιακό στοιχείο με το παλιό χωριό να αποτελεί την ...”κορωνίδα” της ομορφιάς του τόπου!
Παραλία και βουνό εναλλάσσονται περίτεχνα  στις μικρές σας οθόνες με την ιστορία του τόπου να ξετυλίγεται  παράλληλα.
Από τη Βασιλική Σοφρωνίου (2ος μ. Χ.) έως και την ανέγερση του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (το καμάρι του πατέρα Αθανασίου), οι κάτοικοι της Νικήτης πορεύθηκαν με ευλάβεια στη διάρκεια των αιώνων. 
Φυσικά η Νικήτη φημίζεται για το μέλι της! Ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός μας αποκαλύπτει μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε.
Την  μαγειρική αναλαμβάνουν δυο πολύ καλές φιλενάδες, ενώ μια υπέροχη γιαγιά μας συστήνεται η κ. Ελένη που σήμερα είναι 104 ετών και είναι η γηραιότερη του χωριού!
Μαθαίνουμε για το Διάπλου του Τορωναίου, ενώ γευόμαστε τοπικά εδέσματα, βλέποντας εξαιρετικούς παραδοσιακούς χορούς και ακούγοντας μουσική από τους παλιούς οργανοπαίχτες του χωριού.

ΜΕ εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: